Samen met Cloud 9 Travel organiseren wij dit jaa een Heliskië trip in IJsland. Je maakt lange afdalingen over onbegrensde flanken onder de nooit ondergaande zon. Adembenemende uitzichten over de Noord-Atlantische kust en de variatie in het terrein maken dit zelfs voor de doorgewinterde freerider een avontuurlijke en uitdagende beleving! In aanvulling op de fantastische heliski mogelijkheden biedt IJsland zelfs op ‘down days’ unieke ervaringen. Wildlife spotten, geisers en vulkanische grotten ontdekken of een dagje zeevissen zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijkheden. We begrijpen echter dat bovenstaande activiteiten niet de redenen zijn waarom je bij Cloud9 Travel een reis boekt.. Je komt om te heliskiën. Goed nieuws: de IJslandse mogelijkheden hiervoor zijn verbazingwekkend.

De reis zal plaatsvinden op 16 t/m 20 mei 2019 voor €7400 kan jij erbij!

Het volledige pakket

  • 4 dagen verblijf incl. maaltijden
  • 4 dagen heliskiën (incl. 1 uur vliegtijd)
  • 4 dagen safety materiaal
  • 4 dagen ski materiaal
  • Transport van en naar de lodge

Voor wie?

Ook in IJsland geldt dat Heliskiën voor iedereen toegankelijk is. Afhankelijk van je groep en programma zijn er natuurlijk verschillen, maar je hoeft geen ervaren freerider te zijn om van de diepe valleien, langgerekte afdalingen en het glooiende terrein met uitzicht op de Atlantische Oceaan te genieten. Gevorderden skiërs en snowboarders die vertrouwd zijn met off-piste omstandigheden en enigszins in vorm zijn hebben in IJsland de tijd van hun leven! Je zult je enthousiasme nauwelijks kunnen onderdrukken wanneer je de eerste sporen zet in dit met verse sneeuw bedekte landschap. IJsland biedt iets unieks voor elke avonturier die meer zoekt dan een ‘powder hunt’ in de Alpen, maar ook niet te ver van huis wil zijn.

Heliski

Het heliski seizoen in IJsland begint pas eind februari, maar loopt over het algemeen door tot aan einde juni. Onze locatie, de Troll Peninsula, is omgeven door de Noordelijke IJszee. Dit leidt tot unieke freeride mogelijkheden omdat de combinatie van de nabijheid van de zee en het Arctische klimaat zorgen voor een stabiel sneeuwdek en spannende weercondities. Gecombineerd met het Noorderlicht, zonlicht tot middernacht, vulkanische activiteit, warmtebronnen, lava velden en de unieke IJslandse Viking cultuur is IJsland een verassende en avontuurlijke heliski bestemming. Onze lokale partner, Arctic Heli Skiing, biedt afhankelijk van de grootte en voorkeuren van de groep vier verschillende ski- en snowboard programma’s aan. De groep zal nooit groter zijn dan 12 personen.

Veiligheid

Als IJsland’s eerste Heliski operator heeft Arctic Heli Skiing veiligheid en plezier als hoogste prioriteit. Het bedrijf is opgericht door een aantal internationaal gecertificeerde IJslandse berggidsen. Er zijn overigens slechts zes IJslanders met certificaten van internationaal erkende berggids organen als IFMGA, ACMG en AMGA. Deze zes IJslanders werken allemaal voor Arctic Heli Skiing! Als lid van HeliCat Canada, ‘s werelds grootste vereniging voor freeride operators, leeft Arctic Heli Skiing de standaarden en procedures van HeliCat Canada na.

Klængshóll Lodge, IJsland

Het eiland is geologisch zo’n 20 miljoen jaar geleden ontstaan door vulkanische activiteit in de Atlantische Oceaan met bergen tot 1500 meter hoogte. Hoewel dat niet hoog lijkt, is het terrein onweerstaanbaar voor een freerider. Het gebied rondom de Klængshóll Lodge is uitgestrekt, het sneeuwdek is uiterst stabiel en er valt de hele winter verse sneeuw. Je staat in het midden van de ruige natuur met een adembenemend uitzicht over de helblauwe zee. Je leeft dicht bij de natuur en volgt het zonlicht dat voor lange dagen zorgt, zo sta je altijd op de beste momenten van de dag op je ski’s.

Terrein en sneeuwcondities

Met een terrein van meer 4000 vierkante kilometers aan adembenemende Arctische bergen is dit een waar Walhalla voor iedere freerider. De lange afdalingen van bergtop tot aan zee en de perfect glooiende bergvormen lijken haast speciaal voor het freeriden te zijn gemaakt. Ruim 90% van de bergen op de Troll Peninsula zijn begaanbaar met ski’s of snowboard! De bergen zijn een perfecte mix van steil tot zeer steile couloirs en bergkammen, tot weidse en niet zo steile gletsjerafdalingen. Dat je vanaf de bergtoppen tot aan de kust bijna 1300 verticale meters kan afdalen maakt freeriden in IJsland een unieke ervaring. Bovendien zorgt de combinatie van een Arctisch klimaat en de nabijheid van de zee voor voldoende kou en een stabiel sneeuwdek.

Reis naar IJsland

Met een zeer acceptabel aantal reisuren bevindt je jezelf in no time in dit fantastische niemandsland. Vlieg, met een overstap op Reykjavik, vanaf Amsterdam binnen 5 uur naar de Troll Peninsula in het noorden van IJsland. Eenmaal aangekomen in Akureyri wordt je opgehaald door onze transfer service. Daarna is het nog ongeveer 50 minuten rijden naar de lodge.

Wil jij graag mee op deze onvergetelijke droomreis naar Iceland mail dan naar info@mkskiservice.nl

 

MK Skiservice & Frosty

Rembrandtlaan 14A
3723 BJ Bilthoven
info@mkskiservice.nl
info@frostysnowboarding.nl

+31 30 228 26 94

Aangepaste openingstijden

Vanaf 16 Maart t/m September gesloten

Winter vanaf Oktober t/m Maart
Maandag: Gesloten
Dinsdag: 10.00 – 18.00
Woensdag: 10.00 – 18.00
Donderdag: 10.00 – 20.00
Vrijdag: 10.00 – 20.00
Zaterdag: 09.00 – 17.00
Zondag: 12.00 – 17.00

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbiedingen!

Je bent succesvol aangemeld!