PIJN AAN JE VOETEN TIJDENS HET SKIEN?

Je kent het wel… Skischoenen weer aan na een jaartje niks doen en lekker de sneeuw in. Dan gaat het fout. Pijn, branderig gevoel, kramp… UIT die schoenen. Terecht? Zeker niet. Is er wat aan te doen? Zeker wel.

Laat je schoenen aanpassen in onze bootfitting-afdeling. Na een analyse van je voeten en de stand van je benen bespreken we de mogelijkheden om pijnvrij te kunnen skiën of snowboarden. In ons team zitten mensen met een gedegen bootfit-opleiding. Zij leggen je uit welke aanpassingen gedaan kunnen worden. Bootfitten is verbetering, dus meer plezier in het glijden. Wij doen er alles aan om van jouw schoen ook de perfecte schoen te maken.

Kan ik mijn oude schoenen ook laten bootfitten? Natuurlijk geen probleem. Ik koop bij jullie een nieuwe schoen, kan ik die ook laten bootfitten ? We doen niets anders.

Zooltjes

Pijnloos snowboarden & skiën begint met een goede voetondersteuning

Schuimen

Snowboardschoenen en skischoenen naar uw voet

Frezen

Heeft u een drukplek? Dan frezen wij uw schoen.

Uitdrukken

Dit is een veel gebruikte methode om de binnenschoen meer ruimte te geven op plekken waar de schoen knelt.

Zooltjes op maat

Zolen op maat

In onze ogen een “must” voor iedere skiër en snowboarder. We maken een afdruk van je voeten en gaan daarna de, speciaal voor ons ontwikkelde, zooltjes maken. Na het bakken van de zooltjes maken we er een hielcup onder die we in de meeste gevallen volledig vlak gaan schuren zodat er een plateau ontstaat waardoor je 100% vlak op je ski/snowboard staat. De opvulling onder de holte van je voet zorgt voor een ondersteunende en comfortabele manier van skiën of snowboarden. De meest gehoorde reactie is dat mensen merken dat ze gaan skiën en eindelijk de ski’s onder controle hebben.

Ook mensen met een standafwijking in voeten of onderbenen , door een beenbreuk of gewoon omdat ze zo geboren zijn kunnen wij prima helpen door de hoek van het zooltje aan te passen naar de standafwijking.

Strechen

Strechen

De buitenschaal wordt verwarmd en wordt op druk uitgezet. Dit kan op een zeer lokale plek of in totaliteit. Zowel in de breedte als in de lengte van de buitenschaal.

Frezen

Frezen

De buitenschaal wordt dmv van een bolfrees uitgefreesd waardoor er heel lokaal meer ruimte ontstaat zodat drukpunten geen excuus meer zijn om eerder te stoppen met glijden.

Padding binnenschoen

Padding binnenschoen

Dit is vaak een pijnlijk moment voor mensen die een nieuwe schoen kopen en deze willen laten aanpassen. Nu komt het betere snijwerk naar boven. We snijden de binnenschoen open en verwijderen padding of voegen juist meer padding toe, vooral voor een betere hielfixatie een prima oplossing. Uiteraard maken we de schoen weer dicht en zorgen ervoor dat er zo weinig mogelijk van de isolatie verloren gaat.

Schuimschoenen aanmeten

Schuimschoenen aanmeten

Je koopt een lege binnenschoen die we injecteren met schuim zodat je een perfecte omsluiting van je voet in de binnenschoen krijgt. Dit proces neemt wat tijd in beslag en je moet misschien even op je tanden bijten bij het uitharden maar daarna krijg je dan ook waar voor je geld.

Canting

Canting

Wanneer je een standafwijking hebt, door bijvoorbeeld X-benen of O- benen kun je in veel gevallen de schacht van de skischoen aanpassen .Dit doe je met het cantingsysteem, hiermee kun je de stand van het onderbeen en de schacht van de schoen zoveel mogelijk op elkaar afstemmen. Op veel schoenen zit standaard een systeem om de canting in te stellen. Wanneer de schacht niet goed afgesteld is op de stand van je onderbeen, is het lastig je ski’s vlak op te sneeuw te houden en je ski goed in te sturen. Bij O-benen kun je zonder aanpassingen je buitenski niet goed op de kant zetten en bij X-benen geldt dit voor je binnenste ski. Wij hebben een eigen methode ontwikkeld om de canting op skischoenen bij extreme gevallen aan te passen.

Indien u schoenen koopt bij MK Skiservice, ontvangt u € 10,- korting op de custom made-zooltjes en zijn verdere aanpassingen gratis

Zolen

va. € 109

.
 • X-static zolen € 109,-

Binnenschoen

va. € 15

.
 • Vervormen binnenschoenen € 25,-

 • Padding verwijderen € 15,-

 • Padding toevoegen € 25,-

Buitenschoen

va. € 15

.
 • Frezen va. 25,-

 • Uitdrukken va. 30,-

 • Canting instellen va. 25,-

 • Heellifter 15,-

 • Volume reducers € 20,-

 • Bootboard aanpassen € 15,-

 • Schnall vervangen “Inclusief schnall” € 40,-

 • Canting schroef vervangen € 15,-

 • Alignment incl. frasewerk € 150,-

Schuimen

va. € 229

.
 • Schuimschoenen voor skischoenen € 249,-

 • Schuimschoenen voor tourschoenen € 229,-

 • Schuimschoenen voor Softboots € 249,-

 • Schuimschoenen voor hardboots € 249,-