Onderhoud voor beginners

Ready for the basics? Zelf je ski’s waxen leren slijpen! Deze clinic behandelt de theoretische basis en wordt gegeven door onze one and only medewerkers Menno Koelewijn & Elroy. Veilig werken bij het ski-onderhoud komt aan bod. Ook de bouwwijze en de opbouw van de ski’s wordt uitgelegd. Daarna onderhoud: hoe moet je moet slijpen en waxen (welke hoek, welke wax bij hoeveel graden, etc) Dit alles onder het genot van een hapje en drankje.

Voor wie? Iedereen die maar een beetje handig is, kan meedoen. Bij de clinics dient men bij het praktijkgedeelte een mondkapje te dragen ivm de afstand van 1,5m die niet gewaarborgd kan worden.

Onderhoud voor gevorderden

Ready for the next step? Deze clinic is voor mensen, die al enige tijd zelf het onderhoud aan ski’s en snowboards doen. Of voor mensen die de beginnerscursus hebben gevolgd. Het rotobrushen wordt in detail toegelicht. Je leert werken met starters en kanten impregneringen. Verder aandacht voor slijpen en polijsten van de kanten op een hoger niveau. Voor wie? Deze cursus is voor de freaks! Wederom gegeven door onze eigen medewerkers Menno Koelewijn & Elroy.

Lawine clinic

Een must do! Elk seizoen organiseren wij een een aantal snow safety clinics, met Neerlands lawinepaus Rolf Westerhof van het Snow Safety Center. Tijdens deze clinics word je bewust gemaakt van de gevaren bij een mooie freeride trip. Je krijgt ook informatie over de verschillende theorie- en praktijkdagen van het SSC.

Clinics

9 november, 14 december

Wax & slijpclinic voor beginners

Een avond voor de beginnende waxer
Aanvang: 19:00 uur
Prijs: € 25,- pp
inschrijven mail naar elroy@mkskiservice.nl
6 januari 2021

Wax & slijpclinic voor gevorderden

Een avond voor de fijnproevers
Aanvang: 19:00 uur
Prijs: € 25,- pp
Inschrijven mail naar elroy@mkskiservice.nl

Events

9 t/m 12 december 2021

Ski the bubble

Samen met een groep wintersport fanaten een lang weekend in een bubble op de berg met de coolste activiteiten waarbij veiligheid en plezier voorop staan. Veiliger op wintersport, tijdens Covid-19 kan bijna niet!

Met jou gaan we het in Europa voor het eerst mogelijk maken: een privé skigebied!

Een onvergetelijke ervaring beleven met de meest avontuurlijke activiteiten die je hartslag tot een nieuw limiet brengen.

2 april 2022

Hoh Saas 12-uurs Race

Een te gekke race, op 2 april 2022 in het Zwitserse Hoh Saas gaan meer dan 100 teams 12 uur lang skiën. De race start om 12 uur ‘s nachts en duurt tot 12 uur de volgende middag. Dit om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Mentelity Games die direct daarna zijn. Een 4 daags ski & snowboard event, waar iedereen met een lichamelijke uitdaging kan leren skiën of boarden. Je raced in teams van 3 personen. Je hoeft geen pro te zijn om mee te doen. We zouden het super vinden als je ook een team bij elkaar krijgt en mee komt racen!! Share the stoke. Inschrijven kan op mentelitygames.com
5 t/m 8 april 2022

Mentelity Games 2021

Ben jij klaar voor een avontuur in de Zwitserse bergen? Dan zijn de Mentelity Games echt iets voor jou en je familie. Tijdens deze 6‑daagse ski- en snowboardreis voor mensen met een lichamelijke uitdaging laten wij jou zien dat wintersport toegankelijk is voor iedereen en zorgen wij ervoor dat jij van de pistes afkomt. Ga je mee op reis?
Toegankelijk voor iedereen
Zitskiën, staand skiën, skiën met een visuele beperking of snowboarden; het is allemaal mogelijk tijdens de Mentelity Games. Wij zorgen ervoor dat jij tijdens deze week les krijgt van gediplomeerde leraren en wordt begeleid door onze enthousiaste vrijwilligers. Of je nou een beginner bent of al vaker op de piste bent geweest, de Mentelity Games zijn een uitdaging voor iedere wintersporter!

De komende editie van de Mentelity Games vindt plaats van 5 t/m 8 april in Saas-Grund, Zwitserland. Wil jij mee met ons naar de bergen? Neem dan snel een kijkje op de website van de Mentelity Games en bestel je tickets!